כאשר מדובר בסרטן צוואר הרחם ניתן לומר שהוא מחלת הסרטן הרביעית בשכיחות שלה בקרב נשים בכל העולם. המחלה הזו מופיעה במרבית המקרים אצל נשים צעירות יותר מגיל חמישים, אבל הסיכון קיים גם בגיל מבוגר, ובגלל זה ההמלצה היא להמשיך להיבדק בעזרת בדיקות שגרתיות עד גיל שישים וחמש. שינויים טרום סרטניים וגידולים של צוואר הרחם לא תמיד יהיו מלווים בתסמינים שונים, ולפעמים הם מתגלים בעזרת בדיקות שגרתיות . התלונה שהכי שכיחה אצל נשים עם סרטן צוואר הרחם היא כמובן דימומים לא מסודרים, כמו דימום בין המחזורי וסת או דימום אחרי קיום סקס. לפעמים מופיעות הפרשות חריגות מהנרתיק בנוסף או אי נוחות כלשהי במהלך קיום יחסי המין. ייתכנו בנוסף גם דימומים בקרב נשים אשר מחזור הווסת שלהן הפסיק.
מניעת סרטן צוואר הרחם
חשוב להבין שעל פי המלצות משרד הבריאות, מומלץ ביותר לנשים מגיל עשרים וחמש עד גיל שישים וחמש לבצע כשגרה בדיקות של משטח צוואר הרחם כל שלוש שנים. אישה אשר מוגדרת על ידי הרופא כשייכת אל קבוצת הסיכון הגבוה, תתייעץ איתו לגבי הגיל של תחילת הבדיקות והתדירות שלהן. הבדיקה אכן כלולה בסל הבריאות לנשים מגיל עשרים ועד גיל חמישים וארבע. בדיקות מקיפות של צוואר הרחם נועדו בשביל לסייע באיתור של שינויים מוקדמים, טרום סרטניים. הבדיקות האלה לא נוצרו בשביל לגלות גידולים סרטנים, אלא בשביל למנוע את סרטן צוואר הרחם באמצעות זיהוים של שינויים מוקדמים, אשר עלולים להפוך לגידולים סרטנים אם לא יטופלו בזמן הנכון.
טיפולים
כאשר מדובר על טיפולים ובדיקות ניתן לומר על בדיקת פאפ, שרופאת נשים עושה זאת כמובן, במסגרת של בדיקה גינקולוגית רגילה ושגרתית. היא מסתכלת על הצוואר של הרחם אחרי שהיא החדירה מכשיר לפיסוק של הנרתיק אשר נקרא ספקולום, ולוקחת דגימה של תאים מהחלק החיצוני ומהחלק הפנימי של הצוואר של הרחם וכן בנוסף גם מהנרתיק העליון. הבדיקה נעשית בעזרת מברשת מתאימה כמובן. בדרך כלל הבדיקה לא מכאיבה בכלל ולא גורמת לדימומים.
איך צריך לארגן שבעה: מדריך מקיף
כאשר משפחה מתמודדת עם אובדן של אדם יקר, תקופת השבעה היא זמן שבו המשפחה מתכנסת יחד ומתייחדת עם הכאב והאובדן, תוך שהיא מקבלת מבקרים שמגיעים לנחם. שבעה היא חלק חשוב בתרבות היהודית, המאפשרת למשפחות לעבור את תהליך האבל בצורה מסודרת, תוך שמירה על מסורת וכבוד לנפטר. יחד עם זאת, ישנם גם אתגרים לוגיסטיים רבים הכרוכים בארגון השבעה, כמו הכנת הבית, השכרת ציוד ואוהלים, דאגה למזון ולשתייה ועוד.